10 неща, в които щастливите хора не вярват

Четеш това, защото искаш да си щастлив :)
Е, има само едно нещо, което ти пречи - ТИ.
Щастието е избор, който само щастливите хора правят.

Ето 10 заблуди, в които щастливи хора не вярват:

1. Животът е справедлив
Не винаги получаваме това, което искаме. Щастливите хора разбират, че понякога животът просто се случва и не винаги е справедлив. Щастливите хора дават най-доброто от себе си, а ако нещо не се получи - майната му.

2. Страданието е лошо
Страданието е неизбежено. Щастливите хора знаят, че голямото щастие идва след голяма болка. А и успехът се измерва не с броя на паданията, а колко пъти сме се изправили след това :)

3. Аз контролирам нещата
Колкото и здраво да работиш, колкото и да се опитваш да го планираш всичко - никога не може да контролираш всичко. Не може да контролираш мислите и действията на останалите. Просто приеми, че понякога нещата не зависят само от теб.

4. Хората са длъжни да ме обичат по определен начин
Ако щастието ти зависи от това дали хората те харесват, никога няма да бъдеш щастлив. Не може да угодиш на всички.

5. Всички ме мразят
Това е опасно убеждение и заблуда, но за съжаление голяма част от нещастните хора стават жертва на това, което до голяма степен е защо са нещастни. Щастливите хора са изправени пред света със здравословна доза любопитство и безгрижие. Създаването на нови приятели и "харесването" отнема време, това е всичко.

6. Не мога
Ако смяташ, че си неспособен и това е причината да не си щастлив, в крайна сметка тази заблуда ще се превърне в истина. Единственият начин да сме по-добри и да успеем е да не спираме да опитваме отново и отново.

7. Трябва да докажа нещо
Нещастните хора търсят щастието, чрез одобрение. Щастието може да бъде постигнато само, чрез самостоятелно приемане. Твоето самоудобрение е единственото, което ти трябва.

8. Няма значение
"Това не е от значение " е просто извинение на нещастните хора, за да не следват мечите си. Щастието има значение. Не отхвърляй своите нужди за да избегнеш отговорността от твоето собствено щастие.

9. Щях да бъда по-щастлив, ако...
Щях да бъда по-щастлив, ако съм по-слаб, по-красив, по-интелигентен, по-богат.... Щастливите хора знаят, че тайната на щастието е да се приемат такива каквито са. Работи за своето развитие и приеми своите недостатъци. Фокусирай се върху силните си страни.

10. Твърде съм стар
Никой не е твърде стар, дори и да изглежда глупаво в това, което прави. Може да е по трудно да започнеш нещо ново, но никога не е прекалено късно. Щастливите хора избират щастието всеки ден. Животът е непредсказуем. Единственото сигурно нещо е, че всички остаряваме, но това не трябва да пречи на щастието ни.

Оцени статията: 
5
Average: 5 (1 vote)
Категория: 

Коментирайте