Как да бъдете харизматични? Пет съвета

Някои хора са симпатични, но други имат голяма харизма. Ето как можете да ги разпознаете.

Усещате харизматичните хора в момента, в който те влязат в стаята. Те не са просто мили. Те обръщат внимание. Те ви мотивират да продължите напред и да предприемете действие.

Но какво е толкова специалното, което те притежават? Дали са родени с харизма или са се научили да бъдат харизматични? А може би по малко и от двете?

Може да звучи невероятно, но и Вие имате някои харизматични черти, които могат да бъдат развити, за да ви помогнат да привличате и вдъхновявате хората около вас.

Ако искате да бъдете харизматични, ето няколко неща върху, които може да поработите.

1. Харизматичните хора излъчват радост
Първото нещо, което ще забележите в хората с харизма е искрата на живота. Независимо дали те са "спасители" или правят проблеми, те имат силна страст, която предизвиква силни емоции в хората около тях. Дори и в момент на гняв, те карат хората да се чувстват щастливи, че се присъединят към дадена кауза. Те показват очевидно удоволствие от преживяванията и канят останалите да споделят опита, който имат.
Споделяйки страстите си с хората около Вас, ще развие вашата харизма, както и ще помогне на Вашите страсти да процъфтят.

2. Харизматичните хора вдъхват доверие
Харизматичните хора изглеждат така, все едно държат света под техен контрол. Личното им самочувствие и увереност им дава силна, дори когато не са силни. Те вярват в своите способности и знания. Те не омаловажават и не отхвърлят хората около тях.
За да подобрите умението да сте харизматични, споделяйте увереността си със хора около Вас, така че те да се чувстват по-силни във Ваше присъствие.

3. Харизматични хора споделят убеждения
Харизматичните хора се отличават най-силно, когато са на чело на кауза. Харизматични хора вярват в нещо силно и споделят това убеждение с останалите. Тяхната вяра и убеденост в кауза, и последователни действия, влияят на другите. "Просветените" последователи добавят енергия, към харизмата на лидера.
Вдъхновявайте хората, като им помагате да се включат в обща кауза.

4. Харизматичните хора са страхотни разказвачи
Хората не следват някой, просто защото им е казано да го направят. Подтикването на някой към действие изисква контекст и мотивация. Историите са най-ефективният начин да се стигне до емоционалната сърцевина да се прекъсне инерцията. Харизматични хора имат талант за разказване на истории, които водят до действие. Техният глас, интонация и маниери са приятни и лесни за слушане. Те имат способността да се изразяват така, че хората искат да чуят повече.
Работете върху Вашата харизма, като се научите разказвате смислени и емоционални истории. Практикувайте изкуството на хумора, метафората и символиката.

5. Харизматични хора са съпричастни.
Казват, че когато Бил Клинтън говори с Вас, той ви кара да се чувствате така, все едно сте единственият човек на планетата. Това е талант на харизматични хора. Те фокусират техните очи, уши и душата към вашето същество. Те ви карат да се смеете, да чувствате, че сте разбрани, да се почувствате специални, очарователни, интересни. Чувството е различно всеки път.
За да подобрите своята харизма, съсредоточете цялата си енергия и внимание на човека пред вас. Изключете вътрешния си глас за да може да видите, чуете и усетите енергията, когато той или тя споделя информация.

Източник

Оцени статията: 
5
Average: 5 (1 vote)
Категория: 

Коментирайте